Πόσο γρήγορα ζέστανε φέτος… Είναι να μην ψάχνει κάνεις τη δροσιά και την… παρηγοριά του παγωτού;
Πως θα σας φαινόταν ένα tiramisu; Το κλασικό ιταλικό επιδόρπιο με καφέ, ρούμι, τυρί mascarpone και επικάλυψη κακάο. Ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο!

Δεν θα ήταν όμως ακόμα καλύτερο ως παγωτό; Και μάλιστα χωρίς ζάχαρη, σε μια πιο light εκδοχή του!
Όπως και να ‘χει, απολαύστε ένα ιδιαίτερα δροσιστικό επιδόρπιο με 100 θερμίδες για κάθε (μη… τσιγκούνικη) μερίδα και χωρίς τύψεις, για το πόσο θα… χαλάσετε τη σιλουέτα!

Και όλα αυτά με 0,33 ευρώ ανά μερίδα!

Παγωτό tiramisu χωρίς ζάχαρη

Υλικά για 3 μερίδες
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
30 gr τυρί mascarpone
2 κ.σ. καφέ espresso, που αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. ρούμι
½ κγ εκχύλισμα στέβια σε σταγόνες
Ξύσμα από μισό κλωναράκι βανίλιας
1 κγ κακάο για επικάλυψη

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι, το mascarpone, τον espresso, τη στέβια και το ξύσμα βανίλιας.
Βάλτε το μίγμα σε παγοθήκες σιλικόνης και παγώστε το μέχρι να στερεοποιηθεί.
Στη συνέχεια, αφήστε τους κύβους εκτός ψυγείου, για περίπου 20 λεπτά.
Βάλτε τους κύβους σε ένα blender και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Ξύστε τα τοιχώματα του μπολ, όποτε κρίνεται απαραίτητο.
Πασπαλίστε με κακάο καθώς σερβίρετε το παγωτό.
Καλή σας απόλαυση!

Διατροφική ανάλυση (ανά 90gr)
Ενέργεια: 106 kcal
Πρωτεΐνη: 5,29 gr
Υδατάνθρακες: 6,7 gr
Λίπος: 5,85 gr


Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που επενδύσατε να διαβάσετε την αρθρογραφία μου! Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέο μου άρθρο, ελάτε να συνδεθούμε στο Facebook, κάνοντας “like” την προσωπική μου σελίδα στο σύνδεσμο http://www.facebook.com/milessisgeorge ή σε οποιοδήποτε από τα άλλα κοινωνικά δίκτυα που έχω παρουσία και βρίσκονται στο τέλος (footer) της σελίδαςΣας ευχαριστώ, Γιώργος Μίλεσης.